Wielvrije hefbruggen

Er zijn diverse soorten hefbruggen leverbaar waarmee een auto wielvrij geheven kan worden: 2-koloms hefbrug, schaarhefbrug of een stempelhefbrug. De wielvrije hefbrug is ideaal voor het uitvoeren van bodemwerkzaamheden, de halfjaarlijkse bandenwissel of wielservice. De 2-koloms hefbrug heft auto’s onder de krikpunten waardoor motor-, versnellingsbak- of uitlaatreparaties plaats kunnen vinden. De schaarhefbrug en stempelhefbrug nemen minder ruimte in beslag en zijn vooral geschikt voor wielwerkzaamheden of onderhoudsservice.

Lees meer

Rijbanen hefbruggen

De verschillende soorten rijbanen hefbruggen zijn de rijbanen schaarhefbrug (opbouw of inbouw). Door het beschikken over rijbanen zijn deze hefbrugsoorten geschikt als APK hefbrug. De rijbanen hefbrug biedt goede toegang over de gehele lengte van de onderkant van het voertuig voor reparaties of onderhoud. Afhankelijk van de klantwensen zijn veel verschillende soorten hefvermogens en rijbaanlengtes beschikbaar. De schaarhefbrug kan uitgerust worden met een wielvrij hefsysteem of hefbrugkrik om voertuigen wielvrij te heffen.

Lees meer

Overige hefbruggen

De overige hefbruggen bestaan uit een carrosserie schaarhefbrug en bandenschaarhefbrug. Deze zijn niet meer leverbaar.  

Lees meer

Hefbrugkriks, putkriks en versnellingbakkriks

Door middel van een hefbrugkrik of een putkrik wordt een voertuig op de hefbrug of de put wielvrij geheven. De hefbrugkrik wordt in de rails van de rijbanen van de hefbrug geïnstalleerd waarbij de opnamepunten onder de krikpunten of de as van het voertuig geplaatst worden. Putkriks zijn speciaal ontworpen om voertuigen op de put wielvrij te heffen met een asgewicht tot 30.000 kg. Alle putkriks zijn voorzien van een snel lift- en daalsnelheid die het voertuig onder de as heffen. De versnellingsbakkrik ontworpen om de versnellingsbak te liften tijdens reparaties of onderhoud.

Lees meer