Rijbanen hefbruggen

De verschillende soorten rijbanen hefbruggen zijn de rijbanen schaarhefbrug (opbouw of inbouw). Door het beschikken over rijbanen zijn deze hefbrugsoorten geschikt als APK hefbrug. De rijbanen hefbrug biedt goede toegang over de gehele lengte van de onderkant van het voertuig voor reparaties of onderhoud. Afhankelijk van de klantwensen zijn veel verschillende soorten hefvermogens en rijbaanlengtes beschikbaar. De schaarhefbrug kan uitgerust worden met een wielvrij hefsysteem of hefbrugkrik om voertuigen wielvrij te heffen.

Lees meer

Mobiele hefkolommen

Door de stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en verstelbaar vorkenbord zijn deze mobiele hefkolommen zeer flexibel in te zetten. De mobiele hefkolommen zijn te gebruiken in sets van 4, 6 en 8 met hefvermogens variërend van 5.500 kg tot 7.500 kg per kolom. Met een maximaal hefvermogen van 60.000 kg kunnen verschillende soorten voertuigen eenvoudig geheven worden. De rangeermeters worden beperkt en door de mobiele hefkolommen aan de kant te rijden wanneer deze niet gebruikt worden, kan de ruimte gebruikt worden voor andere werkzaamheden.

De set van mobiele hefkolommen is in staat om voertuigen tot een hoogte van 1.815 mm te heffen.
 

Lees meer

Hefbrugkriks, putkriks en versnellingbakkriks

Door middel van een hefbrugkrik of een putkrik wordt een voertuig op de hefbrug of de put wielvrij geheven. De hefbrugkrik wordt in de rails van de rijbanen van de hefbrug geïnstalleerd waarbij de opnamepunten onder de krikpunten of de as van het voertuig geplaatst worden. Putkriks zijn speciaal ontworpen om voertuigen op de put wielvrij te heffen met een asgewicht tot 30.000 kg. Alle putkriks zijn voorzien van een snel lift- en daalsnelheid die het voertuig onder de as heffen. De versnellingsbakkrik ontworpen om de versnellingsbak te liften tijdens reparaties of onderhoud.

Lees meer