Publicatiedatum: 1 oktober 2018

Cornelis van Leeuwen verkoopt Van Leeuwen Test Systems bv

Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur, is door oprichter Cornelis van Leeuwen, verkocht aan zijn zoon Theo van Leeuwen, tevens dga van Autec-VLT uit Montfoort, specialist in hefbruggen en APK-apparatuur. Met de overname door Theo van Leeuwen blijft de Nederlandse, maar wereldwijd actieve innovatieve producent en ontwikkelaar van testsystemen voor de personenauto- en trucksector, in de familie. Naast het Nederlandse hoofdkantoor en de productielocatie in Etten-Leur, heeft VLT vijf eigen vestigingen in België, Groot-Brittannië, Maleisië, Singapore en Dubai. Daarmee behoort Van Leeuwen Test Systems tot de toonaangevende fabrikanten in het high-end segment als het om ondersteltestsystemen en emissiemeetapparatuur gaat. Equipment dat onmisbaar is bij onder andere het periodiek keuren van personen- en vrachtauto’s – de APK – in het kader van het verbeteren van de rijveiligheid en het verlagen van de emissie-uitstoot.


Cornelis van Leeuwen: “Ik ben inmiddels 84 jaar en ondanks dat de geest scherp is, is het ook een keer tijd om na ruim 60 jaar gepassioneerd ondernemerschap (de onderneming werd op acht februari 1958 opgericht) de lang uitgestelde stap opzij te zetten. We hebben de overdracht lang voorbereid, want voor klanten en medewerkers, moet een dergelijke overdracht rimpelloos verlopen. De voortgang van de dagelijkse gang van zaken mocht niet worden verstoord. De aandacht moet gericht blijven op de business en de serviceverlening, ook al heeft zo’n overdracht veel aandacht nodig. Omdat de onderneming in de familie blijft, was de tijd dat zo’n proces dan toch vergt, echter geen probleem.”


Theo van Leeuwen: “VLT gaat ook een heel nieuwe fase in. Door de internationale ontwikkelingen op het gebied van de periodieke controles – de apk – zeker ook in relatie met de connected car, gaat er een hoop veranderen. Daar hebben we qua R&D al flinke stappen gezet, aan het VLT-team de opdracht dit verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarnaast is de ontwikkeling van emissiemeetapparatuur voor de middellange termijn nog een uitdaging die we graag aangaan. Kortom, een uitdagende challenge.”