Publicatiedatum: 18 september 2018

Hefbrug geschikt voor verschillende soorten voertuigen

Wielvrije schaarhefbruggen zijn de oplossing om ruimtebesparend een werkplaats in te richten. Daarnaast is de lengte van de opnametafel aan te passen naar de lengte van het te heffen voertuig. De krikpunten van een Fiat 500 liggen namelijk dichter bij elkaar dan die van een BMW 5-serie. Om de lengte van de opnametafels van wielvrije schaarhefbruggen te verlengen, zijn flaps en uitschuifstukken ontwikkeld. Onderstaand is informatie te vinden wat de verschillen tussen uitschuifstukken en flaps zijn.

Flaps

Flaps zijn opklapbare plateau’s aan het eind van de opnametafel. Op deze plateau’s kan vervolgens een draagrubber op gelegd worden waardoor voertuigen met meer uit elkaar liggende krikpunten eenvoudig geheven kunnen worden door de schaarhefbrug. Door deze oplossing zijn de opnametafels tot wel 505 mm te verlengen. Uiteraard is het geen verplichting deze flaps te gebruiken en fungeren ze als oprijplaten wanneer ze niet gebruikt worden. Dit is tevens te zien op de onderstaande afbeelding.  Onder andere de ASLP 3508 is uitgerust met deze flaps. 

Schaarhefbrug met flaps

Uitschuifstukken

Een andere optie om de opnametafels te verlengen is het gebruik van uitschuifstukken. Zoals te zien is op de afbeelding zijn deze uitschuifstukken uit te schuiven waardoor de flexibiliteit van de werkplaats verhoogd wordt. De uitschuifstukken zijn in staat om de opnametafel te verlengen tot maximaal 595 mm. De uitschuifstukken hoeven niet vastgezet te worden op een bepaalde positie en kunnen volledig aangepast worden aan het te heffen voertuig. 

Wielvrije schaarhefbrug met uitschuifstukken

Bespaar ruimte

Door middel van deze schaarhefbruggen serie is tot wel 25% aan rangeerruimte te besparen bij de opbouwversie. Bij de inbouwversie, die uitsluitend verkrijgbaar is met uitschuifstukken, wordt tot wel 50% aan ruimte bespaard. Daarnaast is deze hefbrug te gebruiken voor de halfjaarlijkse bandenwissel. Lees hier verder voor alle mogelijkheden om banden te wisselen.

 

Bent u benieuwd hoe wij dit voor uw werkplaats kunnen realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het adviesformulier of 0348-470000.