Publicatiedatum: 26 januari 2018

Nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen speciaal voor lange voertuigen

Autec komt met een nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen speciaal voor lange voertuigen. Tijdens Autoprof – AMT Live 2018 in Gorinchem informeert Autec de bezoekers onder andere over de eigenschappen van deze nieuwe carrosserieschaarhefbruggen zoals een unieke werkhoogte van 1.280 mm voor het ergonomisch werken met een rechte rug, de extra lange rijbanen, wielopname voor verantwoord stabiel heffen van voertuigen en de dubbele valbeveiliging. Op standnummer 142 van Autec kan in een kort tijdsbestek het juiste beeld verkregen worden, hoe men de eigen werkplaats nog verder optimaliseert met onder andere de serie ASLP3507NW en -3508 wielvrij op- en inbouw schaarhefbruggen.


Primeur: Carrosserieschaarhefbruggen ontworpen voor de nieuwste generatie bestelauto’s

De nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen zijn ontworpen voor de professionele autoschadeherstelwerkplaats. Ideaal voor licht plaatwerk, maar vooral voor spuitvoorbereidingen. Het ontwerp van de hefbrug zorgt voor een ergonomische werkplek waarbij de monteur met rechte rug kan werken met veel vrije toegang rond de gehele auto. De hefbrug heeft een unieke werkhoogte van 1.280 mm en is voorzien van een dubbele valbeveiliging. De luchtbalgen zijn direct onder de scharen gemonteerd waardoor het bovenste oppervlak nagenoeg helemaal vlak is. De luchtbalgen zijn uit 1 geheel vervaardigd en van industriële kwaliteit. De hefbrug is makkelijk in gebruik en voorzien van wielopname waardoor de auto zeer stabiel op de hefbrug staat. De hefbrug is leverbaar met een hefvermogen van 3,3 ton (AC3304) - 3,5 ton (AC3504) en een 3,5 ton (AC3504TWIN) met dubbele heffunctie.

De AC3504 en AC3504TWIN zijn met de extra lange rijbanen van 4.230 mm ideaal voor werkzaamheden aan lange voertuigen zoals Pick-up’s en de nieuwe generatie bestelauto’s. De AC3504 TWIN carrosserieschaarhefbrug is tevens voorzien van een wielvrije opname met 360 graden draaibare opname armen. Het voordeel van deze draaibare opname armen is dat de brug goed aansluit op de krikpunten van het voertuig. Praktische gaten in de wielopname zorgen ervoor dat water, sneeuw en vloeistoffen eenvoudig kunnen wegvloeien. De hefbruggen zijn leverbaar vanaf april 2018 in een inbouw en opbouw variant.


De hefbrug voor lange voertuigen: de ASLP3507 of -3508 schaarhefbrug

Deze nieuwe serie hefbruggen beschikt over langere opnametafels en heeft de hoogste hefhoogtemomenteel verkrijgbaar in de markt, namelijk 2,02 meter hoog (incl. rubberblokken). De ASLP serie is zowel verkrijgbaar in een opbouw- als inbouwhefbrug. Met behulp van de opbouwhefbrug kan tot 25% op rangeerruimte bespaard worden. Bij de inbouwhefbrug kan de besparing in rangeerruimte oplopen tot wel 50%. Deze nieuwe hefbruggenserie is leverbaar in 3,2 – 3,6 en 4 ton en is voorzien van uitschuifstukken of flaps.


Autec experts geven advies over optimale werkplaatsinrichting

In de afgelopen 30 jaar heeft Autec zich ontwikkeld op het gebied van kwaliteit en kennis van werkplaatsinrichting. Autec deelt deze kennis graag met de automotive professional. Door de juiste mix van equipment en efficiënte routing kan een goed renderende werkplaats gecreëerd worden met extra service voor de klant. Daarnaast wordt er door deze efficiëntie bespaard op ver- of uitbouwkosten door het beter benutten van de werkplaatscapaciteit.