Publicatiedatum: 26 oktober 2020

NMi goedkeuring voor Deeltjesteller VLT

VLT, leverancier van moderne testapparatuur, heeft op 15 oktober, als een van de eerste Nederlandse fabrikanten NMi type-toelating gekregen (goedkeuring NMi T8967) voor haar Emissie Deeltjesteller (VLT-E9700). Met deze uitlaatgastester wordt de uitstoot gemeten - op basis van ionisatie - van fijnstofdeeltjes bij een voertuig in de werkplaats en/of (APK) keuringsstation.

Controle van het roetfilter is sinds 2017 een van de verplichte onderdelen van de APK-keuring. In 2018 is daar de visuele check van het filter bij gekomen. Nu komt daar in bovenop een daadwerkelijke meting van het roetfilter. Een extra meting om de werking van een roetfilter te kunnen vaststellen. Dit alles om het verkeer in Nederland en Europa schoner te krijgen.

De deeltjesteller (PN-meter) is eenvoudig in het gebruik. Via een menu leidt de deeltjesteller u stap voor stap door de APK-keuring heen. Ruim binnen 1 minuut is de meting voltooid. De VLT-E9700 is stand-alone in te zetten, maar ook voorbereid voor communicatie met andere VLT apparatuur of pc via RS-232 en bluetooth.

Wilt u de VLT-E9700 Deeltjesteller in werking zien, kom dan naar de showroom van Autec te Montfoort.