Publicatiedatum: 23 februari 2021

Paradepaardjes: mobiele hefkolommen voor herstel truck & trailer

Autec mobiele hefkolommenDe mobiele hefkolommen van Autec worden vaak gebruikt voor regulier onderhoud en reparaties aan vrachtwagens en trailers. Deze manier van vrachtwagens en trailers heffen is daarnaast ook zeer geschikt voor schadeherstel en carrosseriebouw.

 

Schadeherstel aan trucks

De vrachtwagen wordt bij de wielen geheven, waardoor zowel de voorzijde als de zijkant zeer goed toegankelijk is voor schadeherstel en carrosseriebouw. Doordat het losse kolommen zijn, hoeft er geen rekening gehouden te worden met spoorbreedtes of wielbases. Men kan zelf de mobiele kolommen op de juiste plek manoeuvreren. Op de grond ondervindt men geen struikelgevaar, aangezien de mobiele hefkolommen draadloos zijn.

 

Schadeherstel aan trailers

Speciaal om schadeherstel aan trailers te verrichten zijn Autec Mobiele hefkolommende mobiele hefkolommen uit te rusten met een traverse en king-pin support. Door de traverse en king-pin support wordt de trailer tot maximale hoogte geheven. Met de mobiele hefkolommen kan een trailer geheven worden zonder dat deze op een hefbrug gereden hoeft te worden.

 

Hef tot wel 68 ton

De mobiele hefkolommen zijn leverbaar in verschillende samenstellingen en hefvermogens. Waar de lichtste variant over een hefvermogen beschikt van 5,5 ton per kolom, zijn ook versies leverbaar met hefvermogens van 7,5 of 8,5 vermogen. Daarnaast kan de set van 4 mobiele hefkolommen uitgebreid worden naar 6 of 8 hefkolommen. Op deze manier wordt een maximaal hefvermogen bereikt van 68 ton. Trucks en trailers worden geheven tot een hoogte van ruim 1.815 mm.
 

Autec Mobiele hefkolommen


Flexibiliteit en direct uit voorraad leverbaar

Het grote voordeel van mobiele hefkolommen ten opzichte van reguliere hefbruggen is dat de hefkolommen aan de kant gezet kunnen worden wanneer deze niet in gebruik zijn. Zo kan dit stuk werkplaats gebruikt worden voor andere werkzaamheden. Ook hoeft een trailer niet op de hefbrug gereden te worden, maar de hefbrug onder de trailer. De mobiele hefkolommen zijn direct uit voorraad leverbaar.

 

Mobiele kolommen voor in uw werkplaats? 

Zou een set mobiele hefkolommen de hefoplossing zijn voor in uw werkplaats? Wij kunnen samen met u een referentiebezoek doen bij een truckwerkplaats die onze mobiele hefkolommen in werking hebben. Zo kunt u de mobiele hefkolommen werkend zien bij u in de buurt. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor op maat advies!