Duurzaamheid en efficiency bij Schouten Iveco Alblasserdam

Het is het paradepaardje geworden van Scouten Iveco, de nieuwbouw in Alblasserdam, gekenmerkt door duurzaamheid en efficiency. Duurzaam door onder andere het materiaalgebruik, led-verlichting en het niet verwarmen of verlichten van ongebruikte ruimten et cetera. Efficiency door de wijze waarop met energie wordt omgegaan, maar ook door de keuzes die zijn gemaakt op het gebied van werkplaatsinrichting voor lichte en zware voertuigen.

Het onderhoud van bussen, waaronder die van vervoersmaatschappij Qbuzz, maakt een groot deel uit van de werkzaamheden in de werkplaats van Schouten Iveco. Met de elf poorten en het ruime rangeerterrein om het pand is de logistiek rond de klantvoertuigen geoptimaliseerd.

Voor het pand in Alblasserdam mochten zowel Autec als VLT apparatuur leveren en installeren. Dat betekende een volledig nieuwe APK-straat met liftbank, spelingsdetector en roetmeter, twee wielvrije schaarhefbruggen en twee acht tons full-option pantograaf (semi) schaarhefbruggen met een rijbaanlengte van maar liefst zeven meter.

En zo, kunnen wij, net als Scouten Iveco, trots zijn op onze paradepaardjes.

Lees ook het interview met projectleider Iveco Schouten Henk Bouman in editorial in AS Truck.